Bine ați venit!

În ultimii ani, orașul București a cunoscut câteva șocuri majore, atât în viața socială cât și în cea politică. Datorită gândirii relative cu care ne confruntăm, în fiecare zi descoperim erori atât în viața personală cât și în viața publică, colectivă, ce ajung să creioneze o societate centrată mai mult pe individ decât pe comunitate.

Într-un astfel de context, comunitatea creștină evanghelică își propune să organizeze o serie de conferințe și evenimente sub egida VERTICAL, unde ne dorim ca împreună să descoperim ce înseamnă să gândești și să trăiești vertical. În acest cadru, vom căuta răspunsuri la întrebările legate de viață și credință, și vom încerca să dezvoltăm o cultură ce are în centrul ei ADEVĂRUL ABSOLUT – DUMNEZEU. Prezența acestui adevăr în viața românilor, a fost subliniat de ultimul recensământ oficial, unde peste 98% din populația României s-au declarat a fi creștini. Credem că împreună, studiind acest Adevăr și lăsându-L totodată să modeleze viața noastră, vom deveni oameni caracterizați de o gândire și o trăire verticală, așa încât orașul nostru să fie transformat și revitalizat în ceea ce privește credința și trăirea creștină.

Viziunea Noastră

Ne dorim ca împreună să descoperim ce înseamnă să gândești și să trăiești vertical.

Să căutam răspunsuri la întrebările legate de viață și credință, încercand să dezvoltăm o cultură ce are în centrul ei ADEVĂRUL ABSOLUT – DUMNEZEU.

Să devenim oameni caracterizați de o gândire și o trăire verticală, așa încât orașul nostru să fie transformat și revitalizat în ceea ce privește credința și trăirea creștină.

  • "Apologetica în jurul mesei își propune să răspundă la întrebările esențiale despre credința creștină în așa fel încât orice părinte, student sau elev să găsească nu doar un tipar după care să croiască la rându-i un răspuns ci și uneltele necesare pentru a deveni un creștin mai bine informat, cu o credință puternică, fundamentată atât pe Scripturi, cât și pe rațiune, filosofie, literatură și artă."

    Vlad Crîznic
  • "Din Epistola către Romani, Cornilescu a înțeles că «este o iertare a păcatelor, că Domnul Hristos a murit și pentru mine, deci iertarea aceasta e și pentru păcatele mele». Corolarul credinței în moartea ispășitoare a lui Hristos a fost Hristos «a înviat ca să ne facă neprihăniți», dând celui credincios puterea de a birui puterea păcatului, a cărui putere a fost frântă prin înviere."

    Dumitru CornilescuDin culisele publicării celei mai citite traduceri românești a Sfintei Scripturi, Logos, Cluj-Napoca, 2014, p. 62
  • "Scripturile sunt etalonul după care se măsoară adevăratul Cristos. Astfel, Scripturile sunt un îndreptar dinamic spre Cristos; ele nu doar arată calea spre El, ele o pregătesc și o atestă."

    Radu Gheorghiță

CONTACTEAZĂ-NE

SOCIAL MEDIA